Akár családi házról, akár lakásról beszélünk, minden esetben jó, ha rendelkezésünkre áll egy komolyabb szerszámos készlet. A vésőkalapács teljesen jól beleillik ebbe a képbe, így, ha a barkácsolás és javítgatás témája aktuális, akkor érdemes egy ilyen eszköz beszerzését megfontolni. A széles kínálatban rengeteg jobbnál-jobb darab található meg, így mindenki bátran válogathat majd kedvére. A vésőkalapács kimondottan hatékony szerkezet, hiszen több munkafolyamat során elengedhetetlen a megléte.

Remekül kezelhető, könnyedén el lehet sajátítani a működését, még akkor is, ha valaki éppen nem profi szakember. A vésőkalapács 12 különböző vésőrögzítéssel is rendelkezhet. Általánosságban 3-4 kilogramm között mozognak az egyes modellek. Emiatt nem olyan megterhelő vele a munka. 650 W teljesítménnyel bír, ami jónak mondható. Az árak az egyes példányok felhasználási szintjeinek megfelelően alakulnak. Az biztos, hogy hosszútávon is megállja a helyét akármelyik típus is legyen a nyertes.

Jó, ha a fúrószár kéznél van

Amikor az otthoni teendőkre gondolunk, nemcsak a házimunkát kell számításba venni, hanem a barkácsoló tevékenységeket is. A fúrószár ugyan csupán egynek tűnhet a sok közül, de valójában jó, ha mindig van belőle otthon. Akár a szerszámos ládában, akár a garázsban, kinek éppen mi áll rendelkezésére. A bőséges felhozatalban jó néhány modell közül válogathatunk, így biztosan senki sem marad a megfelelő darab nélkül. A fúrószár típusokat érdemes elkülöníteni egymástól.

A legtöbb fajta alkalmas beton, tégla, kerámia, fa és még sok egyéb anyag fúrására. Mindig érdemes az adott munkához igazítani a megvásárolandó szárakat. A fúrószár méreteit tekintve is jó döntés lehet kicsit alaposabban szétnézni a piacon. Más-más felületek eltérő vastagságú darabokat igényelnek. Többségükben ötvözött acélból, valamint szénacélból készülnek, ami igazán strapabíróvá teszi. A 4-20 mm nagyságúak teljesen általánosnak mondhatóak. Léteznek lépcsős, éllel ellátott, hatszögletű és spirálfúró példányok is.