Képzett, gyakorlott CO hegesztő, Awi stb. technikával dolgozó szakemberek számára nagy lehetőség lehet egy olyan hazai, majd nemzetközi versenyen való részvétel, ahol megmutathatják profizmusukat és kitűnhetnek a szakma más képviselőivel szemben. Mint minden, szakmája iránt elhivatott, elkötelezett személy, a minősített hegesztők számára is nyitva áll a lehetőség a fejlődésére és tudásuk megmérettetésére.

A SkillsHungary program
A SkillsHungary program olyan szakmák képviselőinek nyújt lehetőséget a bizonyításra, mint szakács, pincér, virágkötő, bútorasztalos vagy villanyszerelő. Az eredményes szereplés mellett a versenyek során tapasztaltak magyar szakképzési rendszerbe történő beépítése is cél. A program a szakképzés európai szintű megújításának folyamatában vállal szerepet.

Miről szól a verseny?
A jelentkezők létszámtól függően egy-, vagy többlépcsős válogatóversenyen vesznek részt. A válogató versenyek győztesei több hónapos szakmai felkészítésen vesznek részt, majd a döntő győztese a nemzetközi versenyen is képviseli hazánkat.

A nemzetközi versenyfeladatok 3 modulban csoportosulnak. Az első modul az ötvözetlen szerkezeti acél hegesztése. A második már komplexebb, nyomástartó edénnyel, illetve ötvözetlen acéllemezekkel és csövekkel kell dolgozniuk a résztvevőknek. A harmadik modul rozsdamentes acéllemezekből doboz szerkezet készítése, illetve ismeretlen összetételű ötvözetből megadott szerkezet hegesztése.
A résztvevők szakmai, erkölcsi, és sikeres szereplés esetén anyagi elismerésben részesülnek. Életre szóló tapasztalat lehet!