Néhány hónappal ezelőtt vásároltam egy új autót. Nem tudom, pontosan mi volt a célom ezzel a kezdeményezéssel, talán meg akartam magam jutalmazni a sok-sok kiállt megpróbáltatásért, vagy egyszerűen csak szerettem volna minél biztonságosabban róni az utakat.

Egy ideig úgy voltam vele, hogy nem cserélek ki benne semmit, mégiscsak vadonatúj, szóval nem lehet semmilyen probléma vele.

Ez így is volt elég sokáig: se a menetzaj, sem pedig az autó irányíthatósága nem okozott semmilyen problémát.

Sőt, olyan volt, mintha egy jóval drágább, mondhatni csúcskategóriás gépjárművet vezetnék.

Egyik este azonban arra lettem figyelmes, hogy valami nincs rendben. Érdekes hangok szűrődtek ki a motorháztető alól, úgyhogy ideje volt a tettek mezejére lépnem.

Volt már dolgom korábban is ilyen természetű nehézséggel: tudtam, hogy legnagyobb valószínűséggel az olajjal lesz a baj.

Már csak a motorolaj jelöléssel kellett tisztában lennem, nehogy véletlenül rossz olajat szerezzek be újdonsült autómhoz.

A motorolaj jelölés leginkább az olajwebshop.hu-n jött velem szembe: itt rengeteg hasznos információval gazdagodtam a nemzetközi szabványokról, továbbá arról, hogy melyik márkához milyen típusú olajat érdemes venni.

Az olajwebshop.hu-n bukkantam rá a Shell Hellix Ultra 5W- 40 nevezetű motorolajra is, amely egy abszolút szintetikus motorolaj, és nagy teljesítményű motorok számára is ideális lehet.

Különlegessége még ennek az olajnak, hogy aktív tisztító technológiát alkalmaz azért, hogy a motorok minél magasabb szintű hatékonysággal működhessenek.

Ezenkívül pedig a különféle kopásoktól és lerakódásoktól is képes védelmet nyújtani még, amely a teljesítmény rovására mehetne.

Az olajwebshop.hu-nak hála, az én új autóm is újra tökéletesen működött.