Ha kiegyensúlyozottak akarunk lenni és egészségesebbek is, akkor nem árt, ha megmozgatjuk a tagjainkat. Ezekre, de keringési és légzőszervi gondokra is a gerincjóga Szeged térségében. Eme mozgásforma alapja a hatha, ami hasonlít a gyógytornára, persze előbbi jóval spirituálisabb, mint az utóbbi. Célja, hogy megtaláljuk a test és a lélek egészséges egyensúlyát. Túlsúly és mozgásszervi gondok esetén is alkalmazható. Tartalmaz erősítő gyakorlatokat és nyújtást is a gerincjóga Szegeden, így javítja a testtartást, ami egyik előfeltétele a helyes légzésnek.

Hiszen a megfelelő légzéssel erősíthető az emésztés, jól hat a hormonrendszerre és az ellazulási képességekre is. A relaxációval a mozdulatokon kívül még befelé is koncentrál ez a torna. Mindemellett növeli az ízületi hajlékonyságot, csökkenti a vérnyomást, megnyugtat és oldja a blokkokat, lecsillapít. A gerincjóga Szeged körzetében kiváló megelőző eszköz arra, hogy elkerüljük a betegségeket és védjük a szívet, a tüdőt és a keringési rendszert a problémáktól.

McKenzie torna a porckorong egészségéért

Manapság rengetegen végeznek ülőmunkát, mert már szinte minden online és a számítógéphez vagyunk kötve. Viszont ez az életmód lumbágóhoz és egyéb betegségekhez vezethet. Szerencsére orvosolni lehet eme gondokat McKenzie torna alkalmazásával, az ideggyökök felszabadításával. Sajnos nem ez a hallhatatlanság elixírje, de a legtöbb esetben tud segíteni különböző betegségeknél. Ez egy gyógytornász által kifejlesztett módszer, ami a sérvet visszahúzza, így elkerüli a porckorong falának kiszakadását. Tehát a McKenzie torna akkor a leghatásosabb, amikor a porckorong deformációja végett a derék megmerevedik és fájdalom sugárzik a végtagokba.

Teljesen személyre lehet szabni, azaz szakképzett gyógytornász mozgásdiagnosztikával kiegészíti, majd megfigyeli, mire vagyunk képesek. Összeállít számunkra egy terápiát, amit akár a munkahelyen vagy otthon is egyszerűen el tudunk végezni. A McKenzie torna titka a rendszeresség, a személyre szabottság és előnye, hogy műtéti beavatkozás nélkül is képesek leszünk felépülni.