A jól megtervezett és profik által telepített locsolórendszer a háztartás egyik leghatékonyabb berendezése lehet. Sőt, ehhez társul még a tény, hogy az öntözőrendszer ára évek óta egyre elérhetőbb, ezért manapság már semmiképp sem számít luxus cikknek, Akinek nincs naponta több órája arra, hogy a kertet locsolja, de mégis azt akarja, hogy az szép és ápolt legyen, akkor kötelezően ezt kell válassza.

Az igényesebbek mindig is keresték annak a módját, hogy a környezetük színvonalát, esztétikai értékét egyre csak növeljék. Persze úgy, hogy ez ne vegyen túl sok időt igénybe. Mivel manapság már az öntözőrendszer ára kedvező, illetve egy nagyon precíz és hatékony szerkezetről van szó, minden kétséget kizárólag ez jelenti sokaknál a befutót.

Egy átlagosnak mondható, 250 négyzetméteres kert vízigénye kézi locsolással nyáron akár 3 óra is lehet. Az automata öntözőrendszer ugyanezt a kertet meglocsolja kétszer 30 perc alatt. Kinek válik be a legjobban a locsolórendszer? Azoknak mindenképp, akik a lehető legszebb kertet szeretnék úgy, hogy közben nem kell túl sok időt ráfordítani.

Biztosan nem okoz csalódást azoknak sem, akik az öntözést szeretnék gazdaságosan elvégezni. Mivel az öntözőrendszer ára alacsony, illetve csak egy egyszeri befektetést jelent, ezért mindenképp egy gazdaságos lehetőségről van szó. További előny, hogy a szükséges mennyiségű vizet a megfelelő módon oszlatja el.

Az öntözőrendszer ismert fajtái

Alapvetően 4 locsolórendszer típus létezik, már ami a műszaki felszereltséget és tudást illeti. Két öntözőrendszer nem a márkák közti különbségben tér el egymástól, hanem az alapvető működésben. Tehát nem a megfelelő tervezés, a csepegtető csövek, a szivattyú vagy a KPE idomok minősége más, hanem a kényelmet szolgáló működés.

A legismertebb értelemszerűen az automata öntözőrendszer. A legkorszerűbb locsolási módszert biztosítja ez. Manapság már sok olyan változat van, ami Bluetooth vagy Wifi-s rendszerre épül. A nevéből is kitűnik, hogy automata, tehát semmiféle emberi felügyeletet nem igényel az öntözőrendszer, hogy tökéletesen működjön.