Egy ingatlan építése során alaposan figyelni kell a részletekre, hiszen ezek hiányában könnyedén felmerülhetnek olyan problémák, amik a kivitelezés csúszásához és ezzel együtt a költségek növekedéséhez járulhatnak hozzá. Itt van máris a pillér zsaluzás, amely jelentőségére kiemelt tényezőként érdemes figyelni. A zsaluk készítése elég bonyolult feladat, főleg akkor, ha nem áll rendelkezésre minden fontos elem, amivel dolgozni lehet. Az idő ugyanakkor pénz, amit nem lehet vesztegetni.

Ennél fogva döntős, hogy a pillér zsaluzás mihamarabb elkészüljön, méghozzá a várt minőségben. Erre a célra lettek kifejlesztve az egyedi és összetett rendszerek, amik gyorsan munkára foghatók. A peri.hu webfelületen megtalálhatjuk a pillér zsaluzás különböző metódusait egyszerűen. Elérhető itt kézzel mozgatható, vagy komplett egységként működő, kiváló él kiképzést szolgáló, de még kör alakú pillér zsaluzás is.

Ezek között biztosan megtalálható az a típus, amelyik alkalmas a célok kiszolgálásához. Mivel nem minden helyzetben csak ugyanolyan vastagságú tám rendszerekre van szükség, ezért jól jön az olyan rendszer, amelyik fokozatmentesen állítható függetlenül attól, hogy egyenletes oldalú vagy téglalap pillér kiképzése a cél. Mivel a beton betöltését követően jelentős feszítőerő hat a zsaluzatra, ezért stabil kitámasztásra van szükség, ami még a nagy nyomást is elviseli. A VARIO GT 24 pillér zsaluzás rácsos fatartókból, valamint acélhevederekből áll össze.

A zsaluhéjak mindig az adott projektekhez választhatók. A betonnyomáshoz, valamint keresztmetszethez igazíthatók a paraméterek így ez nagy szabadságot nyújt az alkotás területén.