A Zwack Unicum egy méltán híres és nemzetközileg is elismert ital. A készítése nagy múltra tekint vissza, ám ez nem jelenti azt, hogy ne kerülne új Unicum fajta piacra. A Zwack kínálatában is találhatunk prémium kategóriás likőröket, mint például az Unicum Riserva, melynek különlegessége a whisky és rumgyártásból ismert duble cask eljárás, vagyis a dupla érlelés. A hagyományos gyártási folyamatot egy 80 éves hordóban történő érlelés követi. A hordó dongái között az évek során egy speciális anyag keletkezett, az úgynevezett „fekete méz”, mely karakteresebbé teszi a benne érlelődő italt.

Mivel ebből a hordóból egyetlen egy van, így az Unicum Riserva csak korlátozott mennyiségben készül. Az első érlelést egy második követ, mely tokaji aszús hordóban történik. Ennek köszönhetően az italban a Tokaji aszúra jellemző karakterek is megtalálhatóak, de ez nem csak a hordónak köszönhető, ugyanis a Dobogó Pincészet 2007-es évjáratú Tokaji Aszúja is az italhoz kerül. Az Unicum Riserva nagyon jól passzol a vadhúsokhoz, a lila hagyma és gyümölcslekvárokhoz, de az édességekhez is, mint például a panna cotta. Fogyasztását szobahőmérsékleten, egy jégkocka hozzáadásával ajánlják.

Honnan szerezhető be?

Az Unicum Riserva a Spar, a Tesco és az Auchan polcain is megtalálható, ám a webáruházak kínálatát is erősíti. Az Unicum Riserva ára 9-15 ezer forint között mozog beszerzési helytől függően. Az árat természetesen az is befolyásolja, hogy az Unicum Riserva díszdobozos kiadását kívánjuk-e beszerezni, vagy csak egy üveg Unicum Riservat. A hazai és nemzetközi vélemények meglehetősen pozitívak, az Unicum kedvelők között a Riserve igazi különlegességnek számít. Ha webáruházban kívánjuk megvásárolni, akkor az italkereso.hu oldalon érdemes leadni a rendelést, ahol többféle kivitelben találhatjuk meg, és gyorsan, raktárról azonnal meg is rendelhetjük.