A nyaki fájdalom az idegek összenyomódásából is fakadhat, ami zsibbadáshoz, gyengeséghez vagy bizsergő érzéshez vezethet a kezében és a karjában. Erre a legelső és legkönnyebb megoldás az izomlazító krém nyakra, ami gyorsan kifejti hatását a fájdalom enyhítésében.

Sajnos elég gyakran nyakmerevség is előfordulhat, ami az izmok görcsének az eredménye. Ennek oka lehet a rossz testtartás vagy a nem megfelelő támaszték alvás közben. Az izomlazító krém nyakra megoldást nyújthat a gyógynövényes hatóanyagaival. A nyaki fájdalomnak számos oka lehet, akár sérülés, stressz, feszültség vagy rossz testtartás is.

Nagyon gyakori gond fiatalkorban is, bár a kor előrehaladtával egyre nagyobb eséllyel szenvedhetünk emiatt. Ezt okozhatja továbbá izomfeszülés vagy megerőltetés, kényelmetlen testhelyzet tévénézés közben vagy számítógép előtt ülve, alvás idő alatt.  Az izomlazító krém nyakra olyasmi, amit érdemes kipróbálni, tehát ne habozzon, szerezze be még ma!

Zsíros viszkető fejbőr ellen mit tehetünk?

A fejbőr természetes olajokat választ ki, így mindenkinek zsírosodhat néha a haja. Egyes olajok (vagy faggyúk) természetesek és egészségesek, védik és támogatják a hajat, de az olaj túltermelése problémás lehet, különösen akkor, ha a haját zsírosnak, piszkosnak és állandóan elnehezültnek érzi.

A zsíros viszkető fejbőr más tünetekkel együtt bőrbetegségre is utalhat. A Seborrhoeás Dermatitis (a korpásodás leggyakoribb oka) irritált és gyulladt bőrre utal, és rózsaszín, hámló foltok vagy bőr alakul ki a zsírmirigyekkel rendelkező területeken, beleértve a fejbőrt is. A fő eredménye a korpásodás, valamint a zsíros viszkető fejbőr.

Az orvosok nem teljesen tudják, mi okozza a korpásodást azon kívül, hogy egy szabálytalan immunreakció és/vagy egy Malassezia nevű élesztőgomba, ami a bőr olajváladékában él. A korpásodás nem súlyos, de kínos és csúnya lehet azoknak, akik ebben szenvednek. A jó hír az, hogy a zsíros viszkető fejbőr és a korpásodás is többféle kezeléssel orvosolható, csak meg kell találni az adott helyzetnek leginkább megfelelőt.