A horvátországi nyaralás számtalan mesébe illő helyszínét szezonálisan újra és újra felkereső turisták szerint Vir a zadari szigetvilághoz tartozó 300 sziget egyik legszebb szigete. Természeti és geológiai adottságainak köszönhetően talán a legfelkapottabb turistaparadicsom.

A három falut magába foglaló szigetről elhelyezkedéséből adódóan több népszerű horvátországi kirándulási célponthoz eljuthatunk. Vir sziget négy nemzeti parkhoz is karnyújtásnyira van, a Paklenica, Kornati, Plitvicei tavak és a Krka vízesés könnyen megközelíthető. A sziget geológiai adottságai az átlátszó kristálytiszta kék tengervízzel, sziklákkal, a lankás szőlőültetvényekkel és a földrajzi tájegységre általánosan jellemző olaj- és fügefákkal veszi le lábáról a horvátországi nyaralókat.
A kavicsos strandok mellett a horvátországi sziget több homokos partszakaszt is rejteget. Kevesen tudják, hogy Vir sziget gyógyiszapját előszeretettel alkalmazzák reumatikus betegségek kezeléséhez.

A sziget kedvező fekvése és mediterrán éghajlata a főszezon mellett az elő- és utószezonban is lehetőséget ad a tengerparti strandolásra, valamint a napozásra. A horvátországi Vir sziget a köztudatban a “hétvégi turizmus” lehetőségéről közismert, mivel elsősorban a könnyen megközelíthető, egzotikus családi nyaralások színhelye. A hosszabb időtartamú csendes és nyugodt felüdülésre, tengerparti fürdőzésre vágyó nyaralók számára a legideálisabb szálláshelyeket ugyancsak a Zadartól alig 25 kilométeres távolságra található üdülőhely kínálja.

Ugyan Vir szigeten nincsenek szállodák, ám az ide látogató nyaralók számtalan színes szolgáltatást nyújtó apartmant bérelhetnek. A kikapcsolódás legfőbb biztosítékát tehát itt is az apartman házak jelentik, amelyek főleg Vir sziget észak-keleti és déli peremén várják a horvátországi nyaralás szerelmeseit. Az igényesen felszerelt apartmanoktól szinte karnyújtásnyira lévő homokos strandok mediterrán környezete feledhetetlen tengerparti nyaralást ígérnek kisgyermekes családok, nászútjukat töltő friss házaspárok, de baráti társaságok számára is.
Vir sziget azért is közkedvelt a horvátországi nyaralást választók körében, mert rengeteg olyan eldugott öblöt és érintetlennek tűnő zugot rejteget, amely lehetőséget ad a valódi elvonuláshoz, kikapcsolódáshoz. A mediterrán kis sziget apartmanjai alapvetően ezt a nyugalmat és békességet árasztják, a nyári forróság idején üdítő klímájukkal és a horvátországi üdülőhely megannyi varázslatos természeti jelenségével.

A Vir szigeten igénybe vehető apartmanok többsége nem kizárólag a tengerparthoz való közelség miatt közkedvelt a horvátországi nyaralást választók körében. A nyugalmat kedvelők számára ideális feltételeket biztosít az apartmanok környékén egyáltalán nem tapasztalható átmenő forgalom, az ingyenes parkolás, a könnyű megközelíthetőség, valamint a mozgásban korlátozottak részére is alkalmas földszinti szállásválasztás lehetősége. Az apartmanok szolgáltatásaikon túl ingyenes interneteléréssel és szinte minden esetben kétágyas hálószobákkal várják az ide érkező nyaralókat.