Nem titok manapság, hogy a légkondicionálóval történő fűtésnek számtalan pozitívuma van. Először is igazán biztonságos a klíma fűtés. Nem kell tartani a lakástűztől és a szén-monoxid mérgezéstől, hiszen a rendszer nem olyan elemekre, tartozékokra épül, amik ezeket produkálhatnák.

Semmi olyan nem tud történni a klímával, amely miatt a lakás vagy ház tönkre mehetne, vagy egy családtagot bármiféle tragédia érhetne. Ami még igazán fontos, főleg manapság, hogy a klíma fűtés roppant költséghatékony. A legtöbb berendezésnek már „A” fölötti energiabesorolása van, az sem ritka, amikor A+++ kategóriába tartozó készülékről van szó.

Éves szinten igen sok pénzt megtakaríthat az ember a profi berendezéssel. Egyes számítások szerint, havonta akár ezer Forint alatt is megvalósítható a fűtés klímával. Az évek során ez jelentős megtakarítást jelenthet. További előny, hogy a klíma fűtés az egyik leginkább környezetbarát megoldás az összes közül. A gázzal való fűtés fosszilis energiát használ el, míg a klíma akár megújuló energiaforrást is képes használni.

Mindenki tudja már, hogy a fosszilis tüzelőanyagoknak az égetése szennyezőanyagokat juttat a légkörbe, ami az üvegházhatást okozza, ami pedig ugye a globális felmelegedéshez vezet. Kisebb házakban, lakásokba a klíma fűtés már csak azért is jó választás, mert a készülékek kis méretűek, és mivel két funkcióval is bírnak: nyáron lehűtik, télen pedig felfűtik az otthont, további helyet is spórolnak.

Egyre reálisabb hőszivattyús klíma ár

Sokan nem tudják, hogy a hőszivattyús légkondit nem csupán fűtésre lehet hatékonyan használni, hanem hűtésre is. Még akkor is alacsony a hőszivattyús klíma ár, hogyha két funkcióval bírnak a modern berendezések. A hatékonyság vitathatatlan, köszönhetően az energiatakarékosságnak.

Persze a vásárlásnál kötelező figyelembe venni a SCOP mutatót. Arról az értékről van szó, ami megmutatja, hogy a felvett elektromos teljesítményből mennyi fűtési energiát tud a klímaberendezés leadni szezonálisan. A hőszivattyús klíma ár ettől is függ. Ami még jó tulajdonság, hogy a hagyományos fűtési megoldásoktól eltérően ez a szám jóval magasabb 1-nél.