Megeshet, hogy egy monitor, laptop, számítógép vagy hifi rendszer egyáltalán nem működik, már nem teljesít úgy, mint régen, esetleg teljesen elavulttá vált, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen értéktelen eszközökről lehetne beszélni. A számos MÉH telephelyen elérhető elektronikai hulladék leadás keretein belül egy kis pénzhez juthat az ember ezekért a kütyükért és készülékekért, illetve sok egyéb termékért.

Azért is mondhatók értékesnek az elektronikai berendezések döntő többsége, mert azok akár nagyobb mennyiségű nemesfémet, aranyat, ezüstöt és palládiumot is tartalmazhatnak. De nem csupán ez szól az elektronikai hulladék leadás mellett. Nem szabad megfeledkezni a környezetvédelmi tényezőkről sem.

A nem kívánatos elektromos eszközök nem kerülhetnek a kommunális szeméttel egy helyre, hiszen a bennük található anyagok és kiegészítők veszélyeztethetik a környezetet. Manapság már az elektronikai hulladék felvásárlás jelenti az egyik legideálisabb megoldást, hiszen egy direkt erre a célra tervezett, létrehozott MÉH telepen megy végbe az egész. Világos hát, hogy a 21. században az elektronikai hulladék leadás egy környezetbarát és a tulajdonos szemszögéből nagyon jövedelmező megoldás.

MÉH telep: a környezettudatosság van az első helyen

A Méhes Hulladék pontosan tudja, hogy nem csupán az fontos, hogy a cég és a kliens is jól járjon. A harmadik „fél”, akinek szintén előnyös kell legyen mindenféle tranzakció, vásárlás és leadás, az maga a természet. A MÉH telep ezért is tesz meg minden azért, hogy minden esetben környezettudatosan járjon el. Az újrahasznosítás igénye körülbelül fél évszázada terjedt el, amikor is világossá vált, hogy az energia költségek növekedése bizonyos lépések nélkül tarthatatlanná válik.

Számos magyarországi MÉH telep, akárcsak a Méhes Hulladék Oroszlányi és Tatabányai telephelye nem csupán a nemesfémek, akkumulátorok és elektronikai tartozékok felvásárlását végzi el, hanem az azt követő újrahasznosítást is. Jó példa itt az alumínium gyártás. Megannyi kutatás igazolta, hogy az előállításhoz felhasznált energia 95%-a megspórolható, ha hulladékalumíniumból dolgoznak a szakemberek.