Noha ma már mind a gyártók, mind pedig a felhasználók inkább a vezeték nélküli megoldásokat preferálják, van amikor a kényelem helyett, a kiegyensúlyozott teljesítmény a hangsúlyos. Az Ethernet kábel éppen emiatt bír még mindig hatalmas jelentőséggel. Otthoni felhasználás esetén persze ritkán esik meg, hogy pillanatnyi szolgáltatás kimaradás, illetve ingadozás komoly hátrányt jelentene. Ugyanakkor, munkakörnyezetben ez gyakorta megengedhetetlen.

A különféle hardvereszközöket ilyenkor Ethernet kábel segítségével csatlakoztatják egymáshoz. A megfelelően leárnyékolt vezetékek tökéletes kapcsolódást biztosítanak, a külső befolyásoló tényezők hatásai pedig elhanyagolhatóak. Ráadásul jóval nagyobb sebesség érhető így el, mindamellett a szervizelés is jóval egyszerűbben kivitelezhető. A kiemelt megbízhatóságot igénylő helyzetekben tehát kiváló döntés az Ethernet kábel alkalmazása, különösen igaz ez olyankor, amikor az adatforgalom üzleti célú. Ezzel együtt, az otthonunkban is érdemes lehet így kiépíteni az eszközök közötti kapcsolatot.

A HDMI 2.1 kábel hatalmas sávszélességet kínál

Médiatartalmak átvitele esetén még mindig egyértelműen a vezetékes megoldások viszik a prímet. A közel két évtizede bevezetett specifikus szabvány immáron a sokadik verziónál tart, ám a HDMI 2.1 kábel a jelen kor minden igényét kielégíti. A video, illetve audio jelek továbbítása immáron 48 Gbps sebességen történik, ennek köszönhetően a különféle protokollok és szabványok támogatottsága teljeskörű.

A HDMI 2.1 kábel még a legnagyobb felbontás mellett is magas képfrissítési rátát tesz lehetővé, ezzel pedig az otthoni házimozi élmény tökéletessé válik. Vásárlás előtt minden esetben alaposan tájékozódjunk és ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor kérjük ki az eladó vagy egy hozzáértő szakember véleményét! A megfelelő HDMI 2.1 kábel megválasztása ugyanis kardinális kérdés. A döntés meghozatalában az eszközeink típusa és azok egymástól való távolsága is mérvadó, ezeket mind figyelembe kell venni a kívánt eredmény érdekében.