Megeshet, hogy a régi tévé, rádió, monitor vagy épp számítógép már egyáltalán nem működik, de ez nem jelenti azt, hogy értéktelen masinákról van szó. Az elektronikai hulladék felvásárlás pedig pontosan erre a szimpla, mégis nagyon fontos tényre épül.

Igazán nagy mennyiségű nemesfémet, többek között ezüstöt, aranyat és palládiumot lehet kinyerni még a régebbi berendezésekből, kütyükből is. Ezért sem szabad, hogy a működésképtelen eszközök a kommunális szeméttel egy utat járjanak be, és csak úgy a szemétdombra kerüljenek.

Ami még az elektronikai hulladék felvásárlás mellett szól, hogy ezen tartozékok szennyezhetik a környezetet, ha nem megfelelő módon vannak tárolva, feldolgozva, elhelyezve. Manapság úgy jár az ember a legjobban, gazdasági és környezetvédelmi szempontból egyaránt, ha egy MÉH telepen válik meg a készülékektől.

A Méhes Hulladéknál történő elektronikai hulladék felvásárlás egy minden téren előnyös procedúra. Egy környezetbarát választás is, aminek köszönhetően a feleslegessé vált berendezéseket szakemberek fogják ártalmatlanítani. Az elektronikai hulladék felvásárlás után pedig kezdődhez az eszközök újrahasznosítása, amely szintén igazán lényegessé vált az elmúlt 25 évben.

Az ólom akkumulátor átvételi ár még mindig csábító

A gépkocsik akku nélkül nem működnek. Ha pedig elromlik ez a fontos tartozék, újat kell venni, a régitől pedig szükséges megválni. Mivel az ólom akkumulátor átvételi ár számos hazai MÉH telepen magas, nem érdemes csak úgy kidobni az eszközt.

Sok magyarországi telephely specializálódott erre a területre, ezért a szakemberek nagymesterei az átvevésnek, feldolgozásnak, tárolásnak és mindenféle olyan procedúrának, ami az akkukkal kapcsolatos. De nemcsak azért éri meg megfelelő módon leadni a szerkezeteket, mert magas az ólom akkumulátor átvételi ár.

Ott van az is, hogy így még hatékonyabban lehet vigyázni a természetre. Mégiscsak veszélyes hulladékról van szó, ami a nem profi tárolás és feldolgozás miatt szennyezheti a talajt, a vizet és emiatt káros lehet az állatokra, növényekre és emberekre egyaránt.