Természetesen ezek a berendezések precíz kialakítással és minőségi alapanyagok felhasználásával készülnek. A prémiumkategóriás kandallóbetétek komfortérzetet és takarékos fűtést biztosítanak. A gyártók leginkább öntöttvasból állítják elő a termékeiket. A külső felületeket illetően tudni kell, hogy bordázottak. A hátlapokat minden esetben hőpajzs elemekkel szerelik fel, a megerősítés céljából. A 800 Celsius fokig hőálló kerámiaüveg garantálja a biztonságot, valamint az esztétikus látványt. Minden típus szabályozható, így a berendezések gazdaságosnak nevezhetőek.

A kandallóbetétek lehetnek zárt, vagy nyitott égésterűek. A zárt változatok az égéshez szükséges oxigént kintről veszik fel egy légcsatorna segítségével. Ezzel ellentétben, a nyitott típusok a szoba levegőjét használják, ebből kifolyólag biztosítani kell az utánpótlást. A korszerű, drágább modellek hatásfoka elérheti a 90 %-ot, sőt, meg is haladhatja. Az óriási felhozatalban biztosan talál majd olyan darabot, ami kielégíti az igényeit. A kandallóbetétek kedvezményes áron is beszerezhetőek.

A kályha kandalló kimondottan praktikus

A termék modern, zárt égésterű, légfűtéses, valamint folytonégő típusban egyaránt elérhető az üzletekben. A kályha kandalló megvásárlásával költséghatékony módon teremtheti meg lakásában a komfortot. Soha nem hagyja cserben, hiszen akkor is üzemel, ha nincs áram vagy elzárják a gázcsapot. Remek döntésnek bizonyulhat azokban a hónapokban, amelyekben hűvös van, de még nem jelentkeznek óriási mínuszok. A zárt égésterű mellett gyakran döntenek az emberek, ami egyáltalán nem véletlen.

Az efféle kályha kandalló kifejezetten hatékony és biztonságos, mivel nem a helyiség levegőjét használja az égés során. Praktikusnak nevezhető, hiszen minimális a helyigénye. A pozitívumai közé sorolható, hogy a szoba levegőjét lassan forgatja, aminek következtében egységes hő elosztás jön létre. Az ajtón, vagyis az üvegfeleletén bocsájtja ki a sugárzó hőt, ebből kifolyólag pontosan szabályozható. A kandalló kályha burkolata általában kő vagy kerámia. Mivel hátsó bekötésű, ezért a füstcső nem rontja az esztétikát.