Mielőbb orvoshoz kell fordulni, ha olyasmi jelenik meg valamelyik alsó végtagon, mint a gyakori fertőzések vagy a zsibbadás. Ezek a cukorbetegség tünetei lábon, amelyeket muszáj ellenőriztetni, majd ápolni. Ez a kóros állapot sajnos sok szövődményt képes maga után vonni, vagyis, ha nem figyelünk oda, kész a baj. A jelek az előbb leírtakon kívül, hogy ez a gondunk, többfélék is lehetnek, mint például bőrszárazság, bizsergés, bőrkeményedés, csökkent fájdalomérzet is a cukorbetegség tünetei lábon.

Utóbbi azért probléma, mert ha nem fáj, nem figyelünk rá, így a sérülés hosszabb távon észrevétlen marad és károsodást okoz. Ellenőrizzük sűrűn magunkat, ha pedig elváltozást vagy bármi olyat tapasztalunk, ami ennek az ismertetőjele, azonnal forduljunk szakemberhez! A lábízület deformálódása nem szép, de igen kellemetlen is és a cukorbetegség tünetei lábon ilyen formában is jelentkezhetnek. A doktor alaposan megvizsgál majd, sebeket, nem oda való jeleket keres és különböző tesztek segítségével diagnosztizál.

 A láb érszűkület tünetei megjelenésével váltsunk életmódot!

A terhelésre jelentkező alsó végtagi fájdalom jellemző panasz az atheroclerosis esetében. Mégis sokan nem tudják, hogy ez is a láb érszűkület tünetei közé tartozik. Általában a zsibbadás vagy a hidegérzet a végtagokban az ismertebb, de ezt is tudni kell, mert fontos. A verőerek és az artériák fala megváltozik, ami lerakódik rájuk, merevvé teszi, majd pedig szűkké, aztán le is blokkolhatja a véráramlást.

A láb érszűkület tünetei többfélék lehetnek, mint például a száraz bőr, hámló lábujjak, elszíneződött sarkak, fájdalmas lábak, gyakori fertőzések. Ezekre oda kell figyelni és ha valami oda nem illőt fedezünk fel, azonnal kérjünk időpontot az orvoshoz, hogy megelőzhessük a nagyobb betegségek kialakulását, vagy végső esetben egy amputációt. A láb érszűkület tünetei nem egyszerűek, némely esetekben még el is deformálhatják a lábboltozatot. Inkább tegyünk érte, ellene, hiszen otthon is megoldhatjuk mindezt. Vannak a gyógyszerek mellett gyógynövények, amelyekkel karbantarthatjuk a végtagjainkat.