A csillámtetoválás napjainkban egyre elterjedtebb az egész világon, gyermekek és felnőttek köreiben egyaránt. Könnyű elkészíthetőségének, tartósságának és vízállóságának köszönhetően hamar az egyik legkedveltebb testfestési forma lett.
A sokféle ideiglenes tetoválások közül, talán a csillámtetoválást a legegyszerűbb elkészíteni, megfelelő kellékekkel és alapanyagokkal, minimális gyakorlással már könnyedén, otthon is profi minőségű csillámtetoválásokat készíthetünk.
A 4 alapvető kellék, amire szükségünk van; testfestő sablon, bőrbarát ragasztó, kozmetikai csillámpor és csillámtetoválás ecset.

Ezeket már különböző kiszerelésű készletekben is megtalálhatjuk, de külön-külön is összeválogathatjuk őket.
A csillámtetoválás elkészítését a bőrfelület megtisztításával kezdjük, majd kiválasztjuk a nekünk tetsző 3 rétegű testfestő sablont, mely egy hordozó részből, egy minta részből és egy réteg átlátszó fóliából áll. A használati utasítást követve, elsőként a fehér réteget vesszük le a sablonról, majd a sablont a ragasztós felével felrakjuk a bőrre. Elsimítjuk, és levesszük róla az átlátszó fóliát.

A következő lépés a csillámtetováláshoz szükséges jó minőségű, bőrbarát ragasztó felvitele a sablonra. Miután vékony rétegben felkentük a ragasztót, érdemes várnunk fél percet, amíg a ragasztó áttetszővé nem válik. Ha ez megtörtént, elkezdhetjük felvinni a csillámport. Ehhez a folyamathoz a lapos vékony ecset használata ajánlott, hiszen ez a fajta ecset a leginkább alkalmas a csillámot felvevésére és annak a ragasztós sablonon való elterítésére is.
Ha elkészült a kívánt minta, ismét várjunk pár percet a teljes száradásig, hogy aztán a sablont könnyedén lehúzhassuk bőrünkről. A felesleges csillámot leseprő ecsettel távolíthatjuk el.
Ha a mintát odafigyelve készítettük el, tartóssága akár 2-3 hét is lehet, de ha hamarabb szeretnénk megválni tőle, legkönnyebben babaolajjal, vagy alkohollal távolíthatjuk el azt.