A jogszabályok lehetőséget adnak arra néhány cégnek, hogy lakossági számlát használjanak. Ezek megfelelnek a célnak, csakhogy több szempontból mégis hasznosabb vállalkozói számlát nyitni.

  1. Könnyíti a tisztánlátást

Ha lakossági számlát használunk az üzleti ügyekhez, óhatatlanul összekeveredhetnek a magán- és a céges tranzakciók. Egy KATA egyéni vállalkozói bankszámlával kettéválaszthatjuk az ügyeinket.

  1. Egyszerűbb betartani a szabályokat

A KATA vállalkozói számla már a működésével segít eleget tenni a szabályoknak. Például egyszerűbb fizetni az adókat és elkerülni az esetleges jogi problémákat.

  1. Könnyebb hitelhez jutni

Szinte minden vállalkozói hitelnél feltételként szabják a céges számla meglétét. Azaz, a lakossági bankszámla használatával akár eleshetünk a vállalkozóknak elérhető kölcsönöktől.

  1. Nem feltétlenül kerül többe

Több egyéni vállalkozó a kedvezményes árak miatt dönt a lakossági számla mellett. Ugyanakkor sokszor a vállalkozói számla sem jelent magas költségeket: az induló vállalkozásokat kedvezményes csomagokkal várják.

  1. Mindig képben leszünk

A lakossági bankszámlánál egyszerű követni az egyenlegünk állását, csakhogy a céges számlánkat is bármikor ellenőrizhetjük netbankunkban. Ráadásul már online is intézhető a vállalkozói számlaigénylés. Ennek értelmében elektronikusan is benyújthatjuk a szükséges adatokat a céges számlanyitáshoz. Később elég egyszer, az aláírásért bankfiókban látogatni.